Kata

Kata (3)

“A TÁNC közvetít. A gondolataidat, a belső világodat, a lelkedet tükrözi, és azt is, hogy mekkora örömmel fordulsz az élet felé. Ha figyelsz a testedre, a táncodra, akkor egyre mélyebbre hatolhatsz belső világodban. Fokozatosan megnyílsz az életnek, a világnak, és “cserébe” a világ is felfedi valódi arcát előtted.”

Szigeti Kata önfejlesztés és belső gyermek tréner, tánctanár

2003 óta van jelen a táncoktatói, amatőr táncosi, koreográfusi életben, és hosszabb szünet után most ismét visszatér a tánchoz, csak egy kicsit másként: a székesfehérvári Táncjáték létrehozójaként.

KÉPESÍTÉSEK

>>> 1983-1994
– klasszikus balett, színházi szereplések tánctanár: Kallós Béláné, Sári néni (Székesfehérvár)
– jazz balett
– társastánc alapok
– mozgásszínház – Uray Péter
– hip-hop
– moderntánc
– különböző tánccsoportok tagja
>>> 2003 – 2005
– hastánc – Kissné Pusztai Gabriella, Fatime (Győr)
– hastánc kurzusok, képzések: Nieto Mercedes, Vitális Anna, Amira, Dina, Joós Judit, Yasmine al Massri, Yasmina Ramzy, Leyla Jouvana, Dina Yamilah, Hayet

>>> 2005 – Amazon Táncstúdió megalapítása, művészeti vezető, oktató, koreográfus

>>>
2009-2010: Táncpedagógusok Országos Szövetsége – moderntánc csoportvezető, táncpedagógus képesítés
Tanárok: Vass Andrea-balett, Szollás Erzsébet – táncgimnasztika, Földi Béla – jazz art, Holb Ibolya – moderntánc; Dudinszky Zsolt – anatómia, Turiák Tibor – zeneelmélet, Fuchs Lívia – tánctörténet

>>>
2010 – 2012 Óbudai Egyetem, MA, tanári diploma

Weboldalak

Önismereti tréneri munkásságának részletei a leleksziget,hu oldalon olvashatóak. További infók a szigetikata.hu oldalon.

További weboldalak: varrasoktatas.hu

Pedagógiai szemlélet

“Célom, hogy minden érdeklődővel megismertessem a tánc és a mozgás örömét, kortól, testalkattól és tehetségtől függetlenül! A helyes tánctechnika, testtartás és a testtudatosság híve vagyok, amely oktatási rendszeremben összekapcsolódik mindezek filozófiájával. Tudásom kapott tudás, amelyet saját táncos tapasztalataimmal, fantáziavilágommal gazdagítva adok tovább minden táncolni vágyónak. Foglalkozásaimon nemcsak a táncosokhoz szólok, hanem a táncos lelkéhez is. Hálás vagyok soproni tanítványaimnak, hogy megtiszteltek több éves jelenlétükkel, ezáltal tanítva tanulhattam tőlük.”

Közülük ma már többen a helyi és környékbeli hastáncéletet gazdagítják:

Tóth – Sebestyén Ibolya – Ízisz Mozgásstúdió oktatója,

Gombás Henrietta, Simon Henrietta – Tűzgyémántok hastánctrió táncosai

Szultána Hastánciskola

Kelet Varázsa Hastáncformáció

További tanulmányok, mesterkurzusok:

Flamenco: Bajnai Bea, Modern tánc, jazz art: Földi Béla, Bakó Gábor, Szigeti Oktávia

Korábbi fellépések, referenciák a teljesség igénye nélkül:

Sopron Plaza, GIGI bemutató (Pannonia Med Hotel), Hotel Sopron, Hotel Maroni, Hotel Szieszta, Casino Sopron, Agronatúr Kft. (Kapuvár), Nagycenki Kastélyszálló, Vadon Ágfalvi Fogadó, Márton napi bál – Fertőd, Mediterrano, Hotel Fagus, Rotary bál, Amazonok éjszakája – 2007 (saját rendezés), VOKE rendezvényei (Szfvár), szilveszteri, utószilveszteri rendezvények, magánrendezvények, stb.